01sep
Door: amk Aan: september 01, 2019 In: Kenia Reacties: 0

Jongeren uit Sion gemeente brengen verslag uit van Kenia reis

Met grote aandacht heb ik geluisterd naar het verslag van de Kenia gangers, begin deze maand. Vijftien jongeren die twee weken lang het comfort van het Houtense leven achter zich lieten om in een armenwijk van Mombasa kinderclubs te leiden, met als thema het Grote Gebod. Een ontmoeting van twee heel verschillende kerkelijke gemeenten, waarin veel gebeurt. Prachtig, om het enthousiasme van de kinderen te zien, en om jullie enthousiasme te zien, ondanks de moeiten. Leren leven in een andere context, onder “eenvoudige” omstandigheden, worstelen om je verstaanbaar te maken in een andere taal. Samenwerken met het Keniaanse team. Ook begreep ik dat er bij thuiskomst veel in jullie “rugzak” terecht was gekomen, wat tot nadenken stemt. “Eenvoudig leven”. “Meer rust in je leven”. “Dankbaarheid met weinig”. “Geen racisme bij Afrikanen”. “Blank zijn heeft een positieve lading”. Een leerproces werd in gang gezet. Maar hoe nu verder, na deze “warme douche”? Hoe ga je in praktijk brengen wat je geleerd hebt? Wat werkt dit uit in de gemeente? Ik ben benieuwd om daar meer van te horen.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2019/09/01/ik-ben-als-een-ander-mens-teruggekomen/trackback/