08jul
Door: amk Aan: juli 08, 2019 In: Conferenties, Nederland, Studenten Reacties: 0

Mooie ontmoeting met de NL delegatie

Kort daarna was ik tien dagen in Zuid-Afrika, op de Wereldconferentie van de christelijke studentenbeweging IFES, als lid van de theologische adviescommissie, met 1150 deelnemers uit 170 landen. Ik was gevraagd een seminar te leiden over hoe Christen te zijn aan je universiteit. Met dankbaarheid denk ik terug aan onze kleine bijbelstudie groep met Christenen uit landen als Portugal, de Caraïben, Luxemburg, maar ook uit “gesloten” landen in Zuidoost-Azië. Tijdens de vele waardevolle ontmoetingen met studenten uit Oost-Europa, hoorde ik van zegen en zorgen in de bewegingen, waarbij ik destijds persoonlijk ook bij betrokken was. Een ding is duidelijk: er is grote behoefte aan het versterken van de missionaire toerusting, en ook gewoon om een luisterend oor te lenen en een bemoedigend woord te spreken! Ook waren er natuurlijk veel dwarsverbindingen met de netwerken waar ik bij betrokken ben. We hoorden vele verhalen van hoe de Here God mensen verandert. Een ding is duidelijk: Gods werk gaat door, ook op de meest onmogelijke plaatsen! Hij gebruikt gewone mensen, om vaak heel in het klein, in Zijn Koninkrijk bijzondere dingen te doen.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2019/07/08/veranderingsprocessen-aan-de-universiteiten/trackback/