14mei
Door: amk Aan: mei 14, 2019 In: Kroatie, Osijek, Servie, Studenten Reacties: 0

Miroslav kijkt even om de hoek van mijn deur… Vanmorgen tijdens het college vertelde hij dat er eigenlijk teveel op zijn bordje ligt, en dat hij overweegt met zijn studie te stoppen. Parttime studeren, naast fulltime werk als landelijk secretaris van zijn kerkgenootschap in Servië valt niet mee. En dan ook nog het werk voor het college missiologie… Het is zijn favoriete vak, maar het valt hem soms zwaar…

Ik zie dat hij veel heeft opgestoken, de afgelopen maanden. Misschien was zijn grootste ontdekking wel, dat zendingswerk niet alleen de taak van Amerikaanse zendingswerkers is, maar ook van de kleine plaatselijke gemeenten in Servië.

Miroslav en Zoltan

Een kort gesprekje volgt. Een paar bemoedigende woorden… “Het is en blijft voor ons allen stukwerk… Doe wat je kunt, zending is en blijft God’s werk. Hij wil jou en mij daarin gebruiken.”

De collegezaal, en het informele contact in de wandelgangen bieden buitengewone mogelijkheden om de levens van studenten te vormen en te beïnvloeden. Discussie en dialoog zijn de norm. De inhoud van de colleges, en het leesmateriaal over de kernvragen van zending en evangelisatie roepen veel vragen op. Hoe trouw te blijven aan het Evangelie, en tegelijkertijd toch ook begrijpelijk zijn en aansluiten bij de eigen situatie?

Mijn uiteindelijke doel is om dat wat ik heb mogen leren “toe te vertrouwen aan trouwe mensen die bekwaam zijn om ook anderen te onderwijzen.” Misschien kun je dat ook wel zo zeggen, dat het gaat om beïnvloeders te beïnvloeden. Het is mooi om studenten als Miroslav te begeleiden, die in de toekomst of nu al een leidinggevende taak in de kerk hebben.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2019/05/14/miroslav-een-van-mijn-studenten-uit-servie/trackback/