15okt
Door: amk Aan: oktober 15, 2016 In: Conferenties Reacties: 0

Onder het thema Van overal naar overal (Polycentrische zending) werd begin oktober de 14e Wereldzendingsconferentie van de Wereldwijde Evangelische Alliantie plaats in Panama met 300 deelnemers uit meer dan 80 landen, waar ik als missioloog die al lange tijd werkzaam is in Midden- en Oost-Europa, gevraagd was om een van de plenaire bijbelstudies over Jona te leiden. Opnieuw werd ik getroffen door de aktualiteit van dit bijbelboek voor het zendingswerk.
De Here leert Jona nieuwe lessen over zijn universele plan voor deze wereld en over de grootheid van Zijn liefde voor alle volken. De koppige Jona is eerst niet bereid om naar de oproep van de Heer te luisteren. Een pijnlijk leerproces begint, als onderdeel van Gods plan om Nineve te redden. Hij is verrast om de aanwezigheid van de Heer aan de zijlijn te ontdekken, ver van het centrum, waar hij dacht dat de aanwezigheid van God was. Het boek Jona houdt een spiegel voor aan Israël en aan ons, om ons te confronteren met onze eigen beperkte begrip van Gods zending, met als doel hem nieuwe lessen te leren, en hem te laten zien dat God nog steeds zijn ongekende gang gaat.

Lees meer

Met Dr. Samuel Escobar

Het was bijzonder om na vele jaren Dr. Samuel Escober weer te spreken, die ik voor het eerst in 1979 ontmoette als eerste-jaars theologiestudent, met wie ik me in theologische-missiologische zin erg verwant weet. Ook was mijn kollega en vriendin Ina aanwezig, die al bijna tien jaar leiding geeft aan een opleiding voor zendingswerkers in Roemenie.

 

Met Ina

 

De conferentie opende mijn ogen ervoor hoeveel zendingswerkers er vanuit Latijns-Amerika worden uitgezonden, m.n. ook naar Europa. Enkele weken na de conferentie kwam ik een groep Brazilianen tegen in Osijek, die een zendings orientatie reis maakte. Kort en goed, het was een heel inspirerende conferentie, waar ik veel leerde!

 

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2016/10/15/van-overal-naar-overal-polycentrische-zending/trackback/