16sep
Door: amk Aan: september 16, 2016 In: Albania, Boedapest, Hongarije, Ontmoetingen Reacties: 0

Nog een voorbeeld van hoe lijntjes wonderlijk lopen! Pastor Akil uit Albanie, een oud-student van me, schreef vorige week dat iemand uit zijn gemeente in Budapest komt studeren. Of ik haar zou willen helpen om een gemeente te vinden waar ze in haar geloof zou kunnen groeien, omdat ze nog maar pas tot geloof is gekomen. Afgelopen zondag zou Albana voor het eerst meegaan naar de Gazdagret gemeente. Ze studeert Rechten en is naar Budapest gekomen voor een promotie onderzoek van drie jaar. Wat werd ze hartelijk ontvangen! Ze spreekt nog geen Hongaars, maar velen spreken Engels. Verschillende gemeenteleden boden hulp aan met haar hongaarse taalstudie. Een gezin met drie jonge kinderen nodigde ons spontaan uit op het eten van een ijsje na de dienst (net zo iets als koffie drinken na de dienst in Nederland). Albana is enkele maanden geleden gedoopt. De afgelopen weken had ze erg last van heimwee. Ook daarom verlangt ze er erg naar om aktief betrokken te zijn bij een gemeente, ook al is het Hongaars nog wel een hindernis. “Wat fijn dat ik me bij jou een beetje thuis mag voelen!”

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2016/09/16/ontmoeting-met-albana/trackback/