25sep
Door: amk Aan: september 25, 2018 In: Kroatie, Oekraine, Studenten Reacties: 0

Facebook, Skype, Whatsapp… het zijn sociale media die ik dagelijks gebruik. Eind September krijg ik een FB berichtje van Kostya, een Oekraiense zendingswerker afkomstig van de Krim, die al drie jaar werkzaam is als zendingswerker in Zagreb. Twee jaar geleden ontmoette ik hem voor het eerst. “Is het mogelijk dat we even Skypen?” Hij vertelt van het internationale team waarin hij werkzaam is, samen met een Braziliaan en iemand uit Groot-Britannie, van zijn “bruggenbouwend werk” tussen de kleine evangelische gemeenten verspreidt over Kroatie, maar ook van zijn verlangen om verder te studeren aan het ETS in Osijek. Hij stelt veel praktische vragen. Een daarvan, hoe red ik het financieel, mijn kinderen studeren aan de universiteit, mijn salaris is niet hoog… Hij besluit om een stap in het geloof te zetten en zich aan te melden. Een week later zit Kostya in de college banken, en is zijn eerste studie jaar begonnen… Op het nippertje…

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2018/09/25/nieuwe-studenten-in-osijek-kostya-uit-de-oekraine/trackback/