10sep
Door: amk Aan: september 10, 2018 In: Conferenties, Roemenie, Studenten Reacties: 0

 

Heel bijzonder om na veertig jaar weer terug te zijn in Leuven, aan de Evangelische Theologische Faculteit. Als co-promotor van Pamela Labreche was ik gevraagd aanwezig te zijn bij de presentatie van haar baanbrekende onderzoek over de bijdrage van lokale mensen bij de evaluatie van amerikaanse zendingswerkers in Roemenie.

In 1978 was het tijdens een conferentie van de Evangelical Students Missionary Association (ESMA) die werd gehouden aan wat toen nog heette de Evangelische Bijbelschool in Heverlee, dat de Here mij riep om mijn leven ter beschikking te stellen voor zijn zendingswerk. Het was de toespraak van Dr. Dave Howard waarin hij benadrukte dat de Bijbel van begin tot het einde een zendingsboek is, die mij heel diep raakte. En nu na veertig jaar weer terug te zijn was heel bijzonder.

Net als op de FEET 2018 conferentie was hier een van de onderwerpen van gesprek, hoe het theologische gesprek tussen “oost” en “west” gaande te houden, en hoe theologische opleidingen uit “oost” en “west” meer kunnen samenwerken, en van elkaar kunnen leren.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2018/09/10/studieweek-voor-promovendi-in-leuven/trackback/