16aug
Door: amk Aan: augustus 16, 2018 In: Kroatie, Osijek, Studenten Reacties: 0

De Osijek Zomerschool voor Promovendi, het Osijek Doctoral Colloquium (ODC) 2018, vond plaats van 30 juni tot 4 augustus 2018 en bracht 21 studenten uit 12 landen bijeen die gedurende een tot vijf weken bijeen waren om aan hun promotieonderzoek te werken, onder begeleiding van zeven gekwalificeerde mentoren en met pastorale ondersteuning van zes “huisouders”.

Dit unieke zomerprogramma biedt een goed evenwicht tussen colleges over hoe je onderzoek aanpakt, intense individuele studie, dagopeningen, zingen en het delen van persoonlijke ervaringen over hoe God aan het werk is in iemands leven en in het zendingswerk waar hij/zij bij betrokken is. Het uiteindelijke doel van het ODC is om de lokale kerken te ondersteunen, te versterken en toe te
rusten om uit te groeien tot open, gastvrije en getuigende gemeenschappen van Jezus Christus in de wereld van vandaag.

Dit jaar hebben onze studenten veel vooruitgang geboekt: door voor enkele weken los te zijn van van hun drukke werkomgeving, konden ze zich concentreren op hun onderzoek en met de steun van de ODC-mentoren konden ze voortgang maken met het schrijven van hun proefschrift. Bovendien werden ze aangemoedigd om te zoeken naar wegen waarop hun onderzoek de lokale kerken zou kunnen helpen om getuigen te zijn in hun respectieve postcommunistische samenlevingen, nu en in de toekomst, en om manieren te vinden voor verzoening voor wat er in het verleden is gebeurd.

“Dit was een geweldige ervaring, vanwege de setting – de ETS-bibliotheek is indrukwekkend, maar ook vanwege de informele en toch leerzame en ondersteunende manier waarop de mentoren ons begeleidden.” (ODCstudent)

“Het programma heeft verschillende delen, en toch zijn ze allemaal verbonden! Ik zal het spirituele deel en de vriendschappen benadrukken, omdat dat voor mij het belangrijkste is, om Gods mensen te leren kennen. Omdat we afkomstig zijn uit verschillende kerktradities, hadden we veel discussies over ons geloof.” (ODC student)

“Ik ga terug versterkt voor werk in mijn kerk.” (ODC student)

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2018/08/16/odc-2018-vijf-weken-zendingsonderzoek-voor-het-koninkrijk-van-god/trackback/