21apr
Door: amk Aan: april 21, 2020 In: Bezinning Reacties: 0

“Kracht ontvangen”. “Je krachteloos voelen”.  Dat hield me de laatste dagen erg bezig. Er komt ontzettend veel op je af. Vandaag is mijn 40e dag in Corona Quarantaine. Het is hier in Hongarije geen complete lock-down, maar er wordt ook hier sterk aangeraden thuis te blijven. Dat doe ik dus ook.

Moeizame communicatie

Medewerkers, collega’s en studenten worstelen met de dynamiek van het thuiswerken, samen op beperkte vierkante meters, met moeizame wifi verbindingen en slecht functionerende laptops. U kent de verhalen. Hoe redden we het? Hoe kan ik toch wat ritme en regelmaat tot standbrengen? Migraine. Misverstanden. Spanningen. De communicatie is vooral ook moeizaam omdat de cultuur zo is gericht op onderlinge relaties. “Idemo na Kavu”, laten we een kopje koffie drinken is een gevleugelde uitdrukking als je iets te bespreken hebt.

Tussendoor ook nog via via een berichtje van Marianna, een Roma vrouw die ik een jaar of vijf geleden leerde kennen. “Ze heeft nog maar voor twee dagen te eten. Kun je helpen?” In veel plaatsen worden zij het eerste de kind van de Corona rekening.

“en u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen”

Vorige week werd het me allemaal een beetje te veel. Er komt zoveel op je af. De emmer was vol. Ik voelde me gewoon leeg, krachteloos. Het was een konstant schakelen van plan A naar plan B naar plan C. Tijd nodig om even stil te staan en me te bezinnen. “Here, hoe moet het nu verder? Here wat wilt Gij dat ik doen zal?” En dan ineens klinkt het “Maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal en u zult Mijn getuigen zijn…”

“… en u zult Mijn getuigen zijn”

Dat is de andere kant. Krachteloos voelen… Kracht ontvangen… Getuigen zijn… De online diensten van de Gazdagrét gemeenten en de speciale diensten op zaterdagavond worden gemiddeld door 1500 mensen bekeken. Ik zie ook kennissen, buren, en vrienden die anders niet in de kerk komen nieuwsgierig via de digitale “achterdeur” binnenkomen. Van veel kanten hoor ik dat de interesse voor het evangelie erg is toegenomen. Getuigen zijn. Wat een open deuren, terwijl we achter gesloten deuren in quarantaine zitten.

Gisteren nog had ik een lang gesprek met Ági, mijn fysiotherapeute. Die verzorgt nu bij de publieke omroep iedere dag tien minuten een “Beweeg thuis” programma. Ik reageerde via een sms: “wat doe je dat leuk”. En direct belde ze op… Een lang gesprek. Morgenavond vervolgen we het.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2020/04/21/maar-u-zult-de-kracht-van-de-heilige-geest-ontvangen-en-u-zult-mijn-getuigen-zijn-hd-1-8/trackback/