16mrt
Door: amk Aan: maart 16, 2019 In: Bosnie, Kroatie Reacties: 0

“Op afstand” was ik aanwezig, afgelopen zondag, in de bijzondere kerkdienst in de Hervormde Sion Gemeente met Dr. Peter Kuzmic uit Kroatië en mocht ik samen met u de lof van de Here zingen, en de boodschap horen wat Christus voor ons heeft gedaan, maar ook wat Hij in ons wil doen en hoe Hij door ons heen Zijn liefde wil verspreiden, bij u in Houten, maar ook op de Balkan. Het prachtige lied “Samen in de Naam van Jezus” galmt nog na in mijn hoofd.

“Heel de wereld moet het weten”

Ook was ik “op afstand” aanwezig op de GZB zendingsdag, waar het zendingswerk in Bosnië en Hercegovina in de picture stond. Het is een land en een gebied wat eigenlijk zo ver van ons afstaat, maar ineens een gezicht krijgt, door de ontmoeting met b.v. Dr. Kuzmic. Dit raakt ook sterk aan het werk wat ik doe, omdat het Evangelische Theologische Seminarie in Osijek tot op vandaag een belangrijke rol speelt in de opleiding van predikanten uit de landen van het voormalige Joegoslavië, met b.v. studenten als Sasa uit Sarajevo, Zoltán en Miroslav uit Servië, en Filip uit Macedonië.

De toespraak van Dr. Peter Kuzmic op de zendingsdag is via deze link terug te luisteren (vanaf 1.38).

De dienst waarin Dr. Kuzmic voor ging in de Sion Herv. Gemeente in Houten is via deze link te beluisteren.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2019/03/16/samen-in-de-naam-van-jezus/trackback/