31okt
Door: amk Aan: oktober 31, 2018 In: Kroatie Reacties: 0

In de Reformatie week, de laatste week van Oktober, wordt traditioneel een christelijke boeken tentoonstelling gehouden in Osijek, met daarom heen ook lezingen etc.

Maandagmorgen: “We rekenen erop dat je dinsdagavond een boekbespreking houdt over “dat dikke boek”, over zending in Midden- en Oost-Europa waar jij vorig jaar aan meewerkte…”  Het is opmerkelijk om te zien hoe deze week door de kleine evangelische kerken in Kroatie wordt gebruikt om de verbinding met de Reformatie duidelijk te maken, en om uit het isolement te komen door het gesprek met de “buitenwereld”, met de Rooms Katholieke Kerk voort te zetten. De lokale media en de landelijke TV zijn prominent aanwezig. U vindt een video opname van deze week hier.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2018/10/31/reformatie-week-2019-in-osijek/trackback/