25feb
Door: amk Aan: februari 25, 2018 In: CEEAMS, Conferenties Reacties: 0

Ze waren het er ook over eens dat dit een heel vruchtbare bodem is om belangrijke vragen als “Werken om te leven? Leven om te werken?” over de betekenis van werk vanuit een bijbels perspectief in de dorpen en steden van de postcommunistische landen te bespreken.

Kriszti, een marketing en communicatiedeskundige, werkzaam bij een groot farmaceutisch bedrijf, ervaart iedere dag de uitdaging om een verbinding te leggen tussen haar christen zijn op zondag en door de week. “Met veel inspiratie en ideeën werd de conferentie afgesloten en we hopen volgend jaar weer vele bekende gezichten te ontmoeten. Het is zo geweldig om onze eenheid met zoveel mensen uit verschillende landen en kerken te beleven.”

Zomaar een greep uit de verschillende thema’s die aan de orde kwamen. Dat het een urgente missionaire taak is voor de kerk om zich erop te bezinnen om geloofwaardig getuige te zijn in het openbare leven. “Hoe is het toch mogelijk dat er zoveel gesproken wordt over werk, werkloosheid, zzp-er zijn etc. in de EU, en in ons land, maar dat de kerk zich zo weinig bezighoudt met de Bijbelse bezinning op werk?” vroeg Corneliu Constantineanu (Roemenië) zich af. Hij benadrukte dat werk in Oost-Europa vaak gezien wordt als iets heel negatiefs, als iets dat vermeden moet worden. Maar ook al is werk beïnvloedt door de zonde, toch is het eigenlijk iets goeds, omdat wij door God geschapen zijn om te werken. Hij heeft ons ertoe een opdracht gegeven. Toch kan het tot een afgod worden.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2018/02/25/werken-om-te-leven-leven-om-te-werken-2/trackback/