01feb
Door: amk Aan: februari 01, 2018 In: Gebedspunten Reacties: 0

20 februari 2018

De evangelische kerken in het voormalige Joegoslavië en op de Balkan zijn klein en vaak verdeeld. Dat geldt ook voor het theologisch onderwijs. Bidt dat een geest van concurrentie en wijdijver mogen plaatsmaken voor meer onderlinge samenwerking.

21 februari 2018

Om meer inzicht te krijgen in hoe het Evangelie doorwerkt onder de 12 miljoen Roma in Oost-Europa is een studiegroep bestaande uit Roma en niet-Roma bezig met het schrijven van artikelen voor een themanummer van het missiologisch tijdschrift Acta Missiologiae. Anne-Marie geeft als coach en redacteur leiding aan dit project. Bid voor wijsheid, doorzettingsvermogen en inzicht voor alle betrokkenen.

22 februari 2018

Bidt voor kracht, moed, liefde en vrijmoedigheid in haar werk, in het lesgeven, in het omgaan met studenten en collega’s. Bidt voor wijsheid om hen op te leiden tot bekwame leiders in hun kerk, theologische opleiding of zendingsorganisatie.

23 februari 2018

Anne-Marie geeft colleges missiologie en begeleidt studenten en jongere collega’s uit Midden- en Oost-Europa. Mentor zijn is daarbij belangrijk aspect: luisteren, vragen stellen, iets vertellen van wat ze heeft mogen leren van anderen. Bidt dat ze een getrouwe mentor mag zijn en het juiste w(W)oord op het juiste moment mag spreken.

24 februari 2018

Sasa, een theologie student van Roma afkomst, heeft met goed resultaat zijn Bachelor diploma gehaald. Hij is een paar maanden geleden getrouwd met Jelena. Bidt voor hun toekomst, ook voor mogelijkheden om praktijkervaring op te doen, en om open deuren voor vervolgstudie.

25 februari 2018

Luka heeft een stevig drugsverleden en is nu aan zijn theologiestudie begonnen. Hij heeft een groot verlangen om onder jongeren te werken die aan de rand van de maatschappij terecht zijn gekomen. Bidt dat de Here in al zijn noden zal voorzien.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2018/02/01/bid-u-mee-gebedspunten-20-25-februari-2018/trackback/