28feb
Door: amk Aan: februari 28, 2017 In: CEEAMS, Conferenties, Kroatie, Osijek Reacties: 0

Dit zijn werkwoorden, die tot aktie oproepen: je verheugen in God, God en de naaste liefhebben, om zo samen te kunnen leven. Iets van die eenheid in Christus mochten we ervaren op de jaarlijkse CEEAMS conferentie (Netwerk voor de studie van zending in Midden- en Oost-Europa). Om ons heen zien we veel conflicten, bezorgdheid en angst voor de toekomst. Het doel van de conferentie was om kerken te stimuleren meer samen te werken, en getuigend aanwezig te zijn in de maatschappij waartoe zij behoren. Als basis voor de bezinning werden vier recente zendingsdocumenten gebruikt, met als kernwoorden: liefhebben, leven en je verheugen. Het zijn werkwoorden erg relevant voor het Europa van vandaag. We kunnen daarbij veel leren van de missionaire bezinning in de wereldwijde kerk. De 35, meest jonge deelnemers kwamen uit 12 landen en uit verschillende kerken.
De lezingen van de conferentie zullen in het volgende nummer van ACTA MISSIOLOGIAE worden gepubliceerd.

Enkele reakties:

  • “Ik was erg blij om collega’s te ontmoeten die ook bij zendingswerk in Europa en daarbuiten betrokken zijn..”
  • “De bijbelstudies in kleine groepen waren een eyeopener. Ieder van ons deelde haar eigen, unieke perspectief..”
  • “We ontmoetten mensen met verschillende interesses en werden gestimuleerd door ons gemeenschappelijke verlangen om God in Christus bekend te maken.”

Een uitgebreid verslag van de conferentie is te vinden hier.

Trackback URL: https://annemariekool.org/nl/2017/02/28/liefhebben-leven-en-je-verheugen/trackback/