30sep
Door: amk Aan: september 30, 2017 In: Hongarije, Kroatie, Osijek, Servie, Studenten Reacties: 0

Wat hebben een oud gevangenisbewaarder, een kamelen oppasser, een manager bij een bedrijf voor aluminium autovelgen, en een oud-drugsdealer gemeenschappelijk?

Gyula (Hongarije) was acht jaar gevangenisbewaarder, werd ontslagen, kort daarna ging zijn vrouw er met iemand vandoor en hij kwam min of meer op straat te staan. Hij kwam tot geloof, uit een geheel onkerkelijke achtergrond en is nu actief betrokken bij gevangenis pastoraat, en bij het werk onder de Roma.

Melinda (Hongarije) komt ook uit een onkerkelijke achtergrond, en leerde tijdens haar middelbare schooltijd een christelijke familie kennen en was aangetrokken door hun leven in relatie met God. Tijdens haar universitaire studie muziek komt ze tot geloof en is nu al meer dan tien jaar werkzaam in het kinderevangelisatiewerk.

Emhő (Hongarije) was jaren actief in de wedstrijdsport, en is nu in de auto-industrie werkzaam. Via zijn vrouw kwam ook hij uit een totaal onkerkelijke achtergrond tot geloof.

Luka komt uit Servië. Hij heeft lange tijd drugs gebruikt en was ook drugshandelaar. Verschillende keren kickte hij af van zijn verslaving, maar viel weer terug, tot zijn leven radicaal veranderde toen hij de Here Jezus leerde kennen. Nu is zijn grootste verlangen jongeren die aan de zelfkant van de maatschappij terecht zijn gekomen te helpen.

Het eerste wat deze mensen gemeenschappelijk hebben is dat de Here God in totaal hopeloze situaties verandering bracht en dat hun ogen werden geopend voor wie Hij is! Door de kracht van het evangelie veranderen mensen, in Hongarije, in Kroatië, in Servië, maar ook in Nederland. Maar er is meer. Want deze mensen zijn de afgelopen weken aan een bachelor of masterstudie theologie in Budapest of in Osijek begonnen. Omdat zij meer willen leren hoe ze in Gods Koninkrijk werkzaam kunnen te zijn. En dat is belangrijk, want het Woord van God kan ook verandering brengen in het leven van kerken, van plaatselijke gemeenten, en zelfs in een hele samenleving. Een groots voorbeeld daarvan is de reformatie, die we deze dagen gedenken. Ook hier! De boodschap van de reformatie – Sola Scriptura, Sola Gratia, Sola Fide, Sola Christi en Soli Deo Gloria – die de kern van het evangelie samenvat, brengt zichtbare verandering en werkt samenbindend.

 

Trackback URL: http://annemariekool.org/nl/2017/09/30/het-nieuwe-studiejaar-is-weer-begonnen/trackback/